Είδη Μασάζ

ΚΛΑΣΙΚΟ – ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ (classic – relax massage)

Το κλασικό ή χαλαρωτικό μασάζ  αναφέρεται κυρίως στη χειραγώγηση των μυών του σώματος και του συνδετικού ιστού, ώστε να ομαλοποιηθεί και να ενισχύσει τις λειτουργίες του.swedish-massage-therapy

Είναι από τους αρχαιότερους τρόπους θεραπείας και τονώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Ενδεικτικά διορθώνει τη δυσκαμψία επαναπροσδιορίζοντας τη μυϊκή λειτουργία, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ ταυτόχρονα μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει το μεταβολισμό και το πιο σημαντικό, απελευθερώνει την ψυχική αλλά και τη σωματική ένταση μειώνοντας έτσι το άγχος. Τέλος, το δέρμα παίρνει μια πιο λαμπερή όψη και οι μύες του προσώπου αλλά και του σώματος αποκτούν τη νεανικότητα τους.

Αναμφίβολα λοιπόν πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας!

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ  (athletic massage)

Το αθλητικό μασάζ γίνεται βαθιά στο μυϊκό σύστημα και είναι ιδανικό για πιασμένους μύες σε πλάτη, μέση, αυχένα αλλά και χέρια, προσφέροντας έτσι ανακούφιση από τον έντονο πόνο που έχει προκληθεί από υπέρχρηση των μυών ή τη λανθασμένη στάση του σώματος. Απευθύνεται σε όλους όσους δραστηριοποιούνται σε κάποιο άθλημα και εξαιτίας κάποιας σκληρής προπόνησης ή απότομης κίνησης τραυματίζουν τους μυς τους.knee-massage

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, το αθλητικό μασάζ, απελευθερώνει ενδορφίνες -που δρουν ως φυσικό παυσίπονο του σώματος- από την υπόφυση και τον υποθάλαμο και έτσι, καθυστερεί την πιθανή εμφάνιση του πόνου, προάγει την άμεση αποκατάσταση των μυών και ενισχύει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία.

Με τη χρήση ειδικών ελαίων και με δυνατή πίεση στους μύες που παρουσιάζεται το πρόβλημα, η ανακούφιση είναι άμεση και το εύρος των κινήσεων εμφανώς βελτιωμένο. Επιπρόσθετα, βοηθάει στη μείωση του άγχους, μειώνει τυχόν πρηξίματα, προλαμβάνει τους τραυματισμούς και βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση!

ΣΙΑΤΣΟΥ (shiatsu)

Το σιάτσου είναι μια ευρέως γνωστή ανατολική τεχνική η οποία στοχεύει στη σωματική αλλά και την ενεργειακή εξισορρόπηση του οργανισμού μας. Στα ιαπωνικά ο όρος σιάτσου μεταφράζεται ως «πίεση με τα δάκτυShiatsu-Massage-574x330λα».

Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία που περιλαμβάνει τεχνικές μάλαξης, διατάσεων και πίεσης σημείων των 12 ενεργειακών μεσημβρινών του σώματ
ος πετυχαίνοντας την αύξηση της ζωτικότητας. Το σώμα αμέσως χαλαρώνει και γίνεται πιο ευλύγιστο. Χαλάρωση επίσης επέρχεται στις σκέψεις αλλά και στα συναισθήματα.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Το ασιατικό μασάζ είναι ένας ευεργετικός συνδυασμός των θεραπευτικών τεχνικών του σιάτσου και αυτών του ταϊλανδέζου μασάζ. Η εφαρμογή του αφορά διατάσεις και βαθιές πιέσεις με τα δάκτυλα σε όλο το σώμα.

Τα αποτελέσματα του ασιατικού μασάζ είναι η αύξηση της ευκαμψίας των μυών καθώς και πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση μυϊκών ή σκελετικών προβλημάτων.

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Young woman having feet massage (focus on feet)


Η ρεφλεξολογία καλείται επίσης και ζωνοθεραπεία, διότι βασίζεται στην αρχή των 10 αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα το σώμα μας και καταλήγουν στα πέλματα και τις παλάμες μας. Στα πέλματα συγκεκριμένα καταλήγουν 7.200 νευρικές απολήξεις. Για το λόγο αυτό προτιμάται, καθώς είναι ο μοναδικός πόλος ενέργειας του ανθρώπου που έρχεται σε επαφή με την ενέργεια της Γης και λόγω του βάρους, της πίεσης και της τριβής, είναι ευνοϊκότερες οι συνθήκες συσσώρευσης τοξικών και κρυσταλλικών αποθεμάτων.

Είναι η μέθοδος κατά την οποία ασκούνται εξειδικευμένες πιέσεις και μαλάξεις στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά επιτυγχάνοντας την καταπολέμηση του άγχους μέσα από τη απελευθέρωση των θεραπευτικών δυνάμεων του σώματος. Επίσης, εναρμονίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό, βελτιώνει την κυκλοφορία, ενισχύει το ανοσοποιητικό και εξισορροπεί τις ορμονικές λειτουργίες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα όλων των ηλικιών και τα αποτελέσματα της είναι εμφανή ακόμα και σε χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον μας βοηθάει να καλύτερα σε πνευματικό, νοητικό και φυσικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση και διατήρηση της καλής μας υγείας.

ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Με το πέρασμα των χρόνων προκαλείται μυϊκή ατονία και μείωση της ζωτικότητας των ιστών. Επίσης, η συσσώρευση στρωμάτων λίπους, τα οποία υπό την επίδραση του βάρους τραβιούνται προς τα κάτω, η εκφύλιση του κολλαγόνου και η αποδιοργάνωση της ελαστίνης του δέρματος έχουν ως αποτέλεσμα το πρόσωπο μας να αποκτά ρυτίδες, να αφυδατώνεται και να χαλαρώνει.

Woman Having Face Massage --- Image by © Mina Chapman/Corbis

Τα σημεία που το πρόβλημα είναι εντονότερο, είναι τα μάγουλα -φαίνονται πεσμένα και καταστρέφουν το φυσικό σχήμα του προσώπου αλλά κάνουν και πιο εμφανή τις ρυτίδες και τους κύκλους κάτω από τα μάτια- και το σαγόνι. Με ειδικές τεχνικές μάλαξης σε αυτά τα σημεία, αντιμετωπίζεται η μυϊκή ατονία και η επιδερμίδα φαίνεται πιο λαμπερή και σφριγηλή.

ΚΑΘΙΣΤΗ ΜΑΛΑΞΗ (on site massage)

Το μασάζ σε καθιστή θέση, εστιάζει σε περιοχές όπως το κεφάλι, ο αυχένας, οι ώμοι και τα χέρια και είναι άκρως χαλαρωτικό και αναζωογονητικό. Προτιμάται κυρίως από άτομα που η εργασία τους είναι καθιστική ή από άτομα που γυμνάζουν έντονα τον άνω κορμό.5084297

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται βοηθούν στην αποβολή του άγχους και της έντασης από τον πόνο, στη μείωση των πονοκεφάλων, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αναπνοής και της στάσης του σώματος, στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, στην αύξηση της νοητικής συγκέντρωσης και τέλος στην τόνωση της ενέργειας.